NVIDIA, PhysX SDK’nın GPU Kaynak Kodunu Açık Kaynaklı Hale Getirdi

NVIDIA, PhysX ve Flow teknolojilerini tamamen açık kaynaklı hale getirdi.

NVIDIA PhysX SDK’nın açık kaynaklı hale gelmesinin üzerinden yaklaşık altı buçuk yıl geçti. Ancak, bunun tamamı aslında açık kaynak değildi. Bu, ancak GPU simülasyon çekirdek kaynak kodunun GitHub’da yayınlanmasıyla değişti. NVIDIA tarafından paylaşılan mesaj ve Flow SDK’nın shader uygulamasının yayınlanması aşağıdaki gibidir:

NVIDIA, PhysX SDK’nın Güncellemesini Açıkladı

PhysX SDK’nın en son güncellemesinin artık tüm GPU kaynak kodunu BSD-3 lisansı altında içerdiğini paylaşmaktan heyecan duyuyoruz!

500’den fazla CUDA çekirdeğiyle, sert cisim dinamiği, sıvı simülasyonu ve deformasyonu olan nesneler gibi özelliklere güç veren GPU PhysX, CUDA ve GPU programlamanın en gelişmiş gerçek zamanlı simülasyon kullanım durumlarından birini temsil ediyor. Bu sürümün, toplulukta öğrenme, deneyimleme ve geliştirme için değerli bir kaynak olacağını umuyoruz.

Flow SDK’nın Tam GPU Hesaplama Shader Uygulaması Açık Kaynak Oluyor

Ek olarak, gerçek zamanlı, seyrek ızgara tabanlı sıvı simülasyon kütüphanemiz olan Flow SDK’nın tam GPU hesaplama shader uygulamasını da açık kaynak hale getiriyoruz.

NVIDIA PhysX, kullanıcıların NVIDIA’nın yeni GeForce RTX 50 Serisi grafik kartları için desteği bıraktığını çok yakın bir zamanda öğrenene kadar uzun bir süre boyunca kullanmadığımız bir isimdi. Bu, kullanıcıların olağandışı çözümler aramasına neden oldu, örneğin bir RTX 50 GPU’yu yalnızca PhysX için özel olarak bir RTX 3050 ile eşleştirme.

Bu Sorun Yalnızca Birkaç Eski PC Oyununu Etkiliyor

Bu aslında yalnızca Batman: Arkham Asylum ve Mirror’s Edge gibi birkaç eski PC oyununu gerçekten etkiler. Ancak, GPU simülasyon çekirdeğinin kaynak modunun yayınlanması, modder’ların bu sorunu tamamen çözebileceği anlamına geliyor. Tabii ki, NVIDIA’nın sorunu kendisinin çözmüş olması daha iyiydi, ama en azından bu açık kaynak yayını modder’lara bir şeyler yapma şansı veriyor. Elbette, yeni mevcut GPU simülasyon çekirdek kaynak kodundan yararlanan herhangi bir mod yayınını takip edeceğiz.

Batuhan BOLAT

Dijithal'in kurucusu ve yapay zeka terbiyecisi. İstatistik ve veri bilimine meraklı bir üniversite öğrencisi. Oyun ve teknoloji bağımlısı, fotoğrafçılığa da meraklı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu