ASUS’tan X870 MAX Gaming: TUF ve Prime Serilerine Yeni Rakip!

ASUS, bütçe dostu segmentte ilk MAX serisi anakartını tanıttı: X870 MAX Gaming WiFi 7, iki versiyonla geliyor.

ASUS, TUF ve Prime serileri arasındaki boşluğu doldurmak için X870 MAX Gaming modelini tanıttı. Bu yeni anakart, fiyat/performans açısından büyük bir değer sunuyor.

ASUS X870 MAX Gaming WiFi7: TUF ve Prime Serileri Arasında Yeni Bir Seçenek

Genellikle ASUS’un Prime serisi haricindeki anakartları, MSI, ASRock ve Gigabyte gibi rakiplerine kıyasla daha yüksek fiyat aralığında yer alıyordu. Bu durum, oyuncular ve PC üreticileri için uygun fiyatlı sistemler inşa etme konusunda bu markaların avantaj elde etmesine neden oluyordu. Prime serisi genel olarak tatmin edici olsa da, benzer fiyat aralığında diğer markalardan gelen özellikler daha fazla tercih edilebiliyor.

Ancak bu durum değişmek üzere. ASUS, TUF ve Prime serileri arasındaki boşluğu doldurmak için yeni bir seri sunuyor. TUF serisi, Prime serisinden daha yüksek bir konumda yer alırken, ROG Strix’ten daha aşağıda bulunuyor ve orta alt segmentte tatmin edici özellikler sunuyor. Yeni “MAX” serisi, TUF’a alternatif sunacak ancak bazı uzlaşmalarla birlikte Prime serisinden genel olarak daha iyi bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Serinin ilk ürünü olan X870 MAX Gaming WiFi7 anakartı, AM5 soketi ile Ryzen 9000 işlemcileriyle uyumlu olarak geliyor. X870 MAX Gaming WiFi7, siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneğiyle satışa sunulacak. Siyah model, tamamen siyah bir tasarıma sahipken, beyaz versiyonu ise tam tersine sahiptir. Her iki modelin tasarımı ve teknik özellikleri aynıdır ancak farklı renk şemaları, kullanıcıların farklı taleplerine hitap ediyor.

X870 MAX Gaming WiFi7, 4 adet PCI-E x16 yuvası sunuyor; birincil yuvada PCI-E Gen 5.0 hızları mevcut. Aynı standart, birincil M.2 yuvası için de geçerli. 4 adet DIMM yuvası bulunuyor ancak tam bellek hızı desteği henüz açıklanmadı. Şu anda anakartın teknik özelliklerini yalnızca görsellere bakarak anlayabiliyoruz.

Depolama ve Bağlantı Özellikleri

Depolama için 3 adet M.2 yuvası ve 4 adet SATA portu mevcut. Bağlantı seçenekleri arasında Wi-Fi 7 ve Bluetooth 5.4 yer alıyor. I/O görünümü tatmin edici olsa da, çok fazla USB portu veya sorun giderme için gerekli unsurlar bulunmuyor. Ancak, çevre birimleriniz için en son USB A ve C portlarını bulmak mümkün, fakat ses portları arasında optik port bulunmuyor.

Şu anda kesin çıkış tarihi veya fiyatı hakkında bilgi yok, ancak fiyat aralığının 200-250 dolar civarında olmasını bekliyoruz.

Batuhan BOLAT

Dijithal'in kurucusu ve yapay zeka terbiyecisi. İstatistik ve veri bilimine meraklı bir üniversite öğrencisi. Oyun ve teknoloji bağımlısı, fotoğrafçılığa da meraklı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu